«Задивлений у найвищий ідеал правди»: життя і праця Миколи Масюкевича (1899–1970) - Наконечна, Зоряна (Пресознавство, 2023)
У статті на основі довідкових та пресових видань відтворено біографію маловідомого сучасним дослідникам українського журналіста, редактора, літературознавця, громадського та спортивного діяча Миколи Масюкевича, який більшу частину свого життя провів на еміграції, однак не припиняв співпраці з українськими часописами. Зафіксовано та досліджено періодичні видання, у яких він публікувався чи співпрацював, зокрема, опрацьовано такі часописи, як: «Студентський Вістник» (Прага, 1923–1931), «Розбудова Нації» (Прага, 1928–1934), «Український Сокіл» (Прага, 1934–1937), львівська газета «Новий Час» (1923–1939), у якій він короткий період був закордонним кореспондентом. Визначено тематику публікацій цього автора, а також криптоніми, які він міг використовувати.